Sony Bravia Part III

Weldra komt Sony Bravia weer met een nieuw big budget reclame filmpje. De strategie achter deze spots is de likeability hypothese: “als mensen onze spotjes leuk vinden, vinden ze ons merk ook leuk”. Sony slaagt er echter in de boodschap ook goed over te brengen, wat niet altijd het geval is in de spots uit deze categorie. “Kleur zoals geen ander” is de boodschap en die boodschap wordt prachtig weergegeven gedurende het hele spotje.

Aanschouw de voorgangers:

spotje 1:

spotje 2:

Dat de lat hoogt ligt is dus een understatement!

Advertenties

Tags: , , , , , , ,

5 Reacties to “Sony Bravia Part III”

 1. Monkeybusiness « I-ON MEDIA Says:

  […] goed gekoppeld werd aan het overbrengen van de boodschap, namelijk toen ik schreef over de Bravia-spots. Toevallig botste ik vandaag, al surfend naar de blog van Clo Willaerts, op een nieuwe reclamespot […]

 2. Bravia ads: the making off « I-ON MEDIA Says:

  […] ads: the making off Zowel vandaag als gisteren sprak ik over de bekende commercials van Sony Bravia. Enorm knap gemaakt, vooral als je weet dat er […]

 3. Janso Says:

  Ik vind de spots echt leuk gemaakt, zeker de eerste. Maar waarom zo’n big budget tegen zo’n campagne aangooien? Het verhaaltje van Branded Entertainment (likeability) klopt wel, maar dat kan op veel goedkopere manieren met veel interessantere (nieuwe) media.

 4. Yannick Says:

  Klopt zeer zeker, en dat zullen ze zelf ook wel weten. Maar ik denk ook dat ze ook wel gedeeltelijk bewust voor deze dure manier kiezen, net omdat de mensen weten dat het duur is om zo’n reclame te maken. Op die manier trachten ze Sony te positioneren als een topmerk. Enkel topmerken hebben namelijk zo’n budget ter beschikking. En veel consumenten hebben meer vertrouwen in topmerken.

  Ook het gebruikte medium is wel te verantwoorden vind ik. In deze tijd heeft (bijna) iedereen al een tv. Aan wie kan je dan nog tv’s verkopen? Aan mensen met een verouderde/versleten tv. De primaire doelgroep van Sony in dit geval is dus niet de niet-gebruikers van de productcategorie, maar net de gebruikers. Vermits het om een high-end product gaat is de groep van de heavy-users zelfs een belangrijke subgroep in de groep van de gebruikers. Reclame voor TV op TV is dus nog niet zo slecht bekeken.

  Ten derde ben ik ook gewoon blij dat zulke spots gemaakt worden. Stel u voor een hele televsie avond met alleen reclame blokken met Dash- & Dreft-testimonials. Horror!

 5. Sony Bravia III teaser « I-ON MEDIA Says:

  […] Bravia III teaser Ik kondigde al eerder aan dat de derde Sony Bravia megabudget spot op komst was. Deze spot zou vanaf 5 oktober uitgezonden worden op tv, werd nu bekend gemaakt. Op […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: