Mattvertising

Internet-celeb Matt Harding beter bekend als “where the hell is matt?” verkondigt dat virale marketing inmiddels over zijn hoogtepunt heen is. De oorzaak zou zijn dat er tegenwoordig te vaak naar virale campagnes wordt gegrepen en dat veel van deze campagnes te duidelijk in scène zijn gezet, terwijl het de bedoeling is dat de ontvanger er geloof aan hecht.

Matt is geen advertising-genie, maar kreeg een tijdje geleden wel een brilliant idee. Met dit idee werd hij persoonlijk een van de eerste virals die een gigantisch publiek bereikten. Fervente reizer Matt kreeg van een reisvriend de tip om in elk land dat hij bezocht een filmpje te maken met daarin een dom dansje. Stride gum zag hier wel iets in en besloot Matt te sponsoren. Matt reist op kosten van Stride de wereld rond, in ruil maakt Matt wat reclame voor Stride in zijn filmpjes. In 2006 maakte Matt een reis van 9 maanden waarin 39 landen in alle 7 de continenten bezocht. Zijn reisfilmpje werd op Youtube intussen door meer dan 7,5 miljoen(!) surfers bekeken. Met een relatief klein budget zo’n groot publiek bereiken maakt Stride natuurlijk zeer gelukkig en Matt evenzeer. Hij is sindsdien professioneel reizer geworden, hij wordt nu ondermeer gesponsord door Google Earth. Weldra meer thoughts over virale marketing..

Advertenties

Tags: , ,

2 Reacties to “Mattvertising”

  1. digitale cv « I-ON MEDIA Says:

    […] .. met een knipoog naar Where the hell is Matt. […]

  2. Where the hell is Matt 2008? « I-ON MEDIA Says:

    […] Where the hell is Matt 2008? Je kent Matt “Where the hell is Matt” Harding vast wel. Als dat niet het geval is: klikkie. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: