Nike football: leave nothing

De nieuwe spot van Nike die we jammer genoeg nooit bij ons op tv zullen te zien krijgen:

Deze spot wordt uitgezonden voor, tijdens en na American Football wedstrijden, om zo een optimale selectiviteit te bekomen. En deze spot past heel goed in dat plaatje. De kijker is geïnteresseerd in American football en wordt daarom meegesleurd in de spanning. Net het moment waar iedereen op wacht wordt het beeld uitgefade naar een zwart scherm en komt het Nike logo in beeld. Ik kan het mij zo voorstellen.. In de States is American football een gebeuren waar je voor naar de bar gaat op te kijken of toch minstens met enkele makkers thuis op de bank. De kijker blijft kijken naar dit staaltje ‘branded entertainment’ en een enkeling die toch wegkijkt zal tijdig door z’n maten erop gewezen worden dat hij dit wil zien. Iedereen zit te kijken of Jackson door de verdedigingsmuur raakt en 1 seconde voor de climax wordt het afgebroken voor de nike brand shot. En toch krijgt de kijker niet het gevoel van iets gemist te hebben omdat het te vroeg werd afgebroken omdat de kijker weet dat hij er toch doorgeraakt.

De muziek past perfect bij de spot, het draagt veel bij tot de hele sfeer die opgebouwd wordt. De kijker herkent de muziek van de film The Last of the Mohicans. De strijd op het football-veld wordt zo geassocieerd met de heldhaftige krijgers uit de film. Alleen wordt de strijd nu niet met wapens gestreden maar met een bal. De keuze van de muziek maakt deze spot echt af wat mij betreft. Zonder geluid verliest de spot alvast veel van zijn pluimen.

De prachtige cinematografie werd verzorgd door filmregisseur Michael Mann die buiten films zoals Heat, Collateral en Miami Vice ook.. The Last of the Mohicans regisseerde. Spike Jonze is dus niet de enige filmregisseur die er wat van kan.

Tags: , , , , , , ,

Eén reactie to “Nike football: leave nothing”

  1. Nike Leave Nothing: Fate « I-ON MEDIA Says:

    […] was een zeer grote fan van de leave nothing spot van Michael Mann, maar ook deze kan er zeker door voor […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: