Musical support: Pardon our cut

Om in de sfeer te blijven van de filmregisseurs die een reclamespotje opnemen, post ik er hier nog eentje van Spike Jonze. Wederom een geweldige spot. Bekijk eerst even de spot voor je verder leest.

De gedachtengang achter het spotje: GAP merkte dat de verkoopscijfers achteruit gingen en na onderzoek kwamen ze tot de conclusie dat de GAP-stores niet meer hip genoeg waren om hun primaire doelgroep aan te spreken. De GAP winkels dienden dus vernieuwd te worden en door middel van deze spot wilde GAP even mededelen dat binnenkort de nieuwe en verbeterde GAP stijl de klant zou opwachten maar in de tussentijd: excuseer voor de werken.

De versie die je net gezien hebt was de eerste keuze van Spike Jonze. Ik vind het zelf een geweldige spot. De keuze van de muziek vind ik zeer geslaagd. Het nummer “In the hall of the mountain king” uit de Peer Gynt suite van Grieg is een bombastisch nummer dat veel kracht geeft aan het filmpje. Jammer genoeg dachten de marketeers van GAP daar ook zo over. Ze vonden dat dit nummer zoveel kracht gaf aan de beelden dat sommige mensen het zouden interpreteren als een anti-GAP spotje, ze vonden het zelfs nogal apocalyptisch. Ze hadden er dus niet beter op gevonden dan er een popdeuntje onder te zetten. Bekijk hieronder de uiteindelijke versie:

Persoonlijk vind ik dat het spotje daardoor een beetje slappe koek geworden is. Op zich is het gekozen nummer zo slecht nog niet als je dan toch een popdeuntje er onder moest zetten, maar toch.. ik vind het een immens verschil. Het spotje was in mijn opinie in de originele versie veel beter. Het originele spotje had bij eerste visie een groter “WTF-gevoel”, tot de tekst op het scherm kwam had je geen idee wat de bedoeling/boodschap van de spot was en wat deze mensen dreef. De uiteindelijke versie gaf me meer het gevoel: daarvan kunnen er twaalf in een dozijn. Muzikale ondersteuning in een reclame spot is dus ontzettend belangrijk. Het kan een spot maken of kraken.

Advertenties

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: