BBC koopt nieuwe Studio 100 reeks

Het gaat goed met mijn huidige werkgever, Studio 100. Niet alleen in België en Nederland scheert Studio 100 hoge toppen, nu is het bedrijf ook klaar om internationaal door te breken. Dat is wat het (deze zomer opgerichte) dochterbedrijf Studio 100 Media dient te verwezenlijken en wellicht ook gaat verwezenlijken. Vandaag in het vroege avondnieuws op de radio kon je al iets horen over een grote stap in de goeie richting. Er werd namelijk bekend gemaakt dat de BBC de nieuwste Studio 100 reeks ‘Big & Small’ heeft aangekocht. De poppenshow die The Beeb aankocht is qua productie helemaal internationaal getint: de scenario’s worden immers in de VS geschreven en de opnames geschieden in Canada.

Volgende week op de MIPtv-beurs in Cannes worden nog 4 andere animatie-reeksen van Studio 100 te koop aangeboden, ik ben alvast curieus of er nog zo’n dikke contracten uit voortvloeien. Voorts is het niet alleen de bedoeling nieuwe formats uit te brengen in het buitenland, ook regionale versies van reeds bestaande formats zullen binnenkort de wereld rondgaan. Zo wordt momenteel Bumba al in verschillende landen uitgezonden. Ondertussen scoren de recentste Studio 100 tv-shows zowel in België als in Nederland enorm goed. Voor formats als Mega Mindy & Het Huis Anubis draait de merchandising-molen op volle toeren in de lage landen.

Advertenties

Tags: , , ,

Eén reactie to “BBC koopt nieuwe Studio 100 reeks”

  1. Studio 100 neemt over « I-ON MEDIA Says:

    […] Amika: een nieuwe serie die in het najaar op ketnet zal te zien zijn. De verwachtingen zijn hoog. – Big & Small: een co-productie met BBC, waarvan de verwachtingen nog veel hoger zijn. – Daens de musical: wat […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: