Het duel

De laatste tijd wordt er veel gesproken over 2 reclame-duels: één daarvan is Telenet Digital TV versus Belgacom digitale televisie. Over die oorlog kan u op andere blogs, zoals sideburns, lezen. Ik focus mij dan maar op dat andere duel: Kasteelbier versus de feministen van ons belgenland. De spot waar het over gaat is deze:

De spot werd bedacht door de Kasteelbier-brouwer Luc Van Honsebrouck zelf, en dat is er ook aan te zien. Chapeau trouwens, zelden heb ik zoveel media-aandacht gezien voor zo’n crappy tv-spot. Wat de spot zo controversieel maakt is dat dit een 15-seconde durende bevestiging van stereotiepe rollenpatronen is, volgens allerlei gelijkheids- en andere bewegingen dan toch. En dat zou dan weer vrouwonvriendelijk zijn. Vrouwonvriendelijk? Ik denk dan eerlijk gezegd aan andere advertenties. Zoals onderstaande klassieker van Gamma, onder het motto het moet niet altijd den bompie zijn.

gs1.jpg gs2.jpg gs3.jpg

(Copy1: Mogen wij even onze siliconen promoten?
Copy2: Ontdek het gemak van een alleszuiger.
Copy3: Wie is de nummer 1 in latex?)

Na alle commotie speelde Gamma er nog eens slim op in door deze reactie op ons los te laten:

gs4.jpg

(onderste regel: Stef Durmez – copywriter zonder bijbedoelingen)

Nogmaals free publicity in alle kranten! En liggen Kasteelbier en Gamma nu wakker van die paar kwade feministen? Natuurlijk niet, dat is immers toch verre van hun primary target.

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , ,

4 Reacties to “Het duel”

 1. timosj Says:

  Heb je Luc Van Honsebrouck in De Zevende Dag gezien? Schitterende kerel. Hij heeft aangekondigd dat er een tweede spotje in productie is/gaat.

  Bovendien was die madam van Zora niet boos op hem. Hij mocht van haar zelfs een standbeeld krijgen :), omdat hij het issue weer in de aandacht gebracht had.

  Luc weet goed waarmee hij bezig is, zonder twijfel.

 2. Yannick Says:

  Ik heb het jammer genoeg niet gezien, maar inderdaad goed bezig, zoals ik al zei: hoedje af voor de media-aandacht die hij weet te vergaren met een tv-spot die ik even goed had kunnen maken met een prosumer camera.

 3. janso Says:

  Gamma, loveable. :)

 4. Kasteelbier (2) « I-ON MEDIA Says:

  […] Enkele dagen geleden zag ik op tv de nieuwe spot van kasteelbier. De eerste spot veroorzaakte heel wat controversie, wat kan je dan beter doen dan er op inspelen en een tweede spot […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: