Save trees, eat beaver

Save trees, eat beaver.. of zet een stempeltje op je papier.

boom1.jpg

boom2.jpg

boom3.jpg

boom4.jpg

Nu kan u zien wanneer u een boom verbruikt hebt.

Tegenwoordig worden er wel geen bomen meer neergelegd om papier te maken, papier wordt namelijk gemaakt van overschot van hout dat voor meubels gekapt wordt. Voor meubels te maken worden er vierkante stansen gemaakt en de overgebleven centimeters worden dan doorverkocht. Die overschotten opkopen is veel goedkoper voor de papierproducenten dan het neerleggen van bomen. Maar dat is in feite niet ter zake, deze stempel-campagne dient gewoon om de mensen een beetje milieu-bewuster te maken.

Of er nu veel mensen zijn die deze stempel effectief elke keer op hun papier gaan neerpoten is natuurlijk nog een andere vraag. Bij mij op het werk blijft het papier alleszins altijd in het pak zitten tot het in de printer verdwijnt. Op die manier krijg je de stempel natuurlijk nooit te zien. Dat nuanceert het concept wel een beetje, maar gezien er een relatief laag kostenplaatje aanhangt vind ik het toch een geslaagd idee.

Advertenties

Tags: , , ,

2 Reacties to “Save trees, eat beaver”

  1. bucht Says:

    Leuk concept, enkel is de vraag natuurlijk, wie gaat dit doen? Tenzij je mensen van Greenpeace vrij in je bedrijf wenst laten rondlopen =-)

  2. Yannick Says:

    Dat was ook de eerste kritische bedenking die ik maakte, maar 250.000 stempeltjes kan in China laten maken voor 50.000 euro (legaal, zonder kinderarbeid). Voor dat bedrag kan je niet nuttig adverteren op tv op in de kranten.

    Voor de rest is zo’n stempel nuttig als je als baas of afdelingshoofd komaf wilt maken met medewerkers die het nodig vinden om alle mails enzo af te drukken op papier. Papier kost geld en neemt veel plaats in en de mailtjes worden toch niet gewist dus alle info blijft toch sowieso bewaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: