Gelukkige verjaardag P-magazine

Dag op dag 10 jaar geleden verscheen het eerste nummer van P-magazine in onze krantenwinkels. Het eerste nummer was direct uitverkocht en sindsdien heeft P zijn eerste plaats in de niche van de Vlaamse mannenbladen niet meer afgestaan. Wie de CIM-cijfers een beetje volgt weet dat Ché, Maxim en Menzo samen maandelijks minder lezers bereiken dan P-magazine in een week. De komende 2 weken kan u in P de geschiedenis van het blad lezen. Als ze al de helft durven publiceren van hoe het verhaal in de haak zit loont het alvast de moeite. Bij de absolute start werkte de volledige P-redactie nog voor Mediaxis aan het blad Nieuwe Panaroma. Omdat ze wisten dat ze ontslagen gingen worden (omdat de Nieuwe Panaroma voor de bijl ging) maakten ze gebruik van de kantooruren om een nieuw blad en nieuw bedrijf in elkaar te flansen met Alain Grootaers als voortrekker. Met een mooie ontslagpremie op zak werd zo NV De Vrije Pers opgestart. P-magazine was de start van De Vrije Pers en De Vrije Pers was de start van P-magazine.

NV De Vrije Pers werkt ondertussen al lang niet meer onder Grootaers maar is nu een dochter van Think Media dat ook Ché & Maxim aanbiedt via dezelfde dochter. Think Media is allerminst het cleanste bedrijf van België te noemen. Ex-gedelegeerd bestuurder Maurice De Velder (in het verleden reeds aangehouden voor witwaspraktijken, beursmanipulatie, schriftvervalsing, afpersing, oplichting en corruptie) is nog steeds hoofdaandeelhouder. Verder in het rijtje van (ex-)aandeelhouders, investeerders en aanvoerders vinden we Frank “Zillion” Verstraeten, Freddy Van Dyck, Kris Dekelver, Serraz Menachem, Koen Blijweert, Dirk Cavens, Christian de Bruyne en Hedwig Dethee. Het soort figuren dat wel weet hoe de binnenkant van een cel eruit ziet. Ik ben eens curieus hoeveel we daarvan gaan te lezen krijgen in de jarige P-magazine. De Velder claimt alleszins onschuldig te zijn, maar makkelijk in omgang lijkt hij me ook niet. Gezien hij met elke naam die ik hierboven vernoemd heb tegenwoordig in oorlog leeft, inclusief Grootaers.

On a different note: K3 is ook 10 geworden! En die geschiedenis staat toevallig ook in P-magazine. Verder nog een artikel over de consequenties van het niet betalen van parkeerboetes, interessant want zo’n papiertje vond ik gisterenavond ook tussen mijn ruitenwissers. Normaal koop ik de P nooit maar als ik deze week eens de gazettenwinkel passeer maak ik toch misschien wel eens een uitzondering. En geloof het of niet maar dan niet voor Véronique De Kock maar voor de artikels. Maar bij deze toch: dikke verjaardagskussen voor Karen, Kristel, Kathleen en Véronique.

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , ,

6 Reacties to “Gelukkige verjaardag P-magazine”

 1. Buzzing Bees Says:

  Interessante info! Ik heb zelf nog voor Menzo en Maxim geschreven, maar dit wist ik allemaal niet.

 2. Yannick Says:

  Alain Grootaers heeft er enkele jaren geleden een boek over geschreven, daarin veranderde hij wel alle namen maar figuren als De Velder en Verstraeten zijn niet zo moeilijk te herkennen in het boek. Jammer genoeg moest er een dosis fictie toegevoegd worden om smaad-claims te vermijden en die dosis is een iets te grote dosis geworden. Zeer jammer want anders had het een interessant boek kunnen zijn.

 3. Jsents Says:

  Er blijven nog genoeg straffe verhalen over!

 4. Yannick Says:

  Jsents, kzag dat je op je blog ook een stuk over P had, is dat een stuk uit het artikel ? ben nog altijd niet langs de gazettenwinkel gepasseerd :)

  in elk geval al een leuk stukje lectuur.
  vorig jaar heb ik eens ergens een artikel gelezen over de beursmanipulatie waar De Velder van beticht werd, ook wel leuke lectuur. Raar maar waar, eigenlijk heb ik nog wel respect voor zo’n figuren, ge moet het toch maar doen hé :)

 5. Yannick Says:

  Nadat het boek van Grootaers verscheen heeft hij ook eens ergens in de media gezegd dat hij er niet van zou verschieten van eens wakker te worden met een afgehakte paardenkop in bed. Grappig hoe Grootaers, De Velder in de rol van Don Maurice schuift.. dan verkoopt zijn boek natuurlijk beter.

 6. Jsents Says:

  Was een stukje uit het persbericht. De plooien tussen Grootaers en De Velder zullen denkelijk nooit meer glad gestreken worden. De waarheid omtrent de affaire komt allicht ook nooit geheel boven water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: