Woestijnvis neemt belang in deMENSEN

De Vijver, de holding die onder meer het productiehuis Woestijnvis controleert, neemt een belang van 40% in zijn concurrent deMENSEN. Woestijnvis en deMENSEN willen in de komende jaren gaan samenwerken op strategisch en op inhoudelijk vlak. Beide partners vinden het essentieel dat ze elk hun eigen identiteit kunnen behouden.

Met de samenwerking willen de twee inspelen op het snel veranderende medialandschap. “Woestijnvis en deMENSEN stellen vast dat de Vlaamse, onafhankelijke productiehuizen in de voorbije tien jaar een wezenlijke bijdrage hebben geleverd tot de volwassenwording van de audiovisuele sector.”

Woestijnvis en deMENSEN zijn er naar eigen zeggen van overtuigd dat ze met hun verankering ook in de komende tien jaar een rol kunnen spelen in de verdere ontwikkeling van het Vlaamse medialandschap.

deMENSEN, het productiehuis dat geleid wordt door Raf Uten en Maurits Lemmens, is bekend van programma’s als Blokken, Studio 1, Dieren in Nesten, Zomer 2007 en De Tabel van Mendelejev. Het bedrijf heeft 45 medewerkers in dienst en heeft tot medio 2010 een exclusiviteitscontract met de openbare omroep VRT.

Wouter Vandenhaute zegt dat Woestijnvis de voorbije jaren naar verschillende overnamedossiers keek, maar niets deed. “Vandaag staat het Vlaamse medialandschap op een kruispunt. deMENSEN is een sterk productiehuis, met wie we al jaren goede contacten onderhouden. We zijn ervan overtuigd dat we samen sterker staan, vanuit respect voor elkaars identiteit”, aldus Vandenhaute.

bron en volledig artikel: trends

Advertenties

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: