Studio 100 verdeelt Pippi Langkous

De tijd 27/02/08

Studio 100, het Vlaamse productiehuis bekend van televisieformats als Samson, Plop en Mega Mindy, zal voortaan de jeugdprogramma’s van het Duitse EM. Entertainment distribueren. De portfolio van EM bevat onder meer de in Vlaanderen zeer bekende jeugdprogramma’s Lassie, Maja de Bij, Pippi Langkous, Nils Holgersson en Flipper.

Het volledige artikel uit De Tijd lees je bij meer lezen..

Studio 100 Media, de distributiedivisie van Studio 100, heeft tot eind 2008 de internationale distributierechten op deze en andere programma’s voor televisie, Home Entertainment en video-on-demand. De rechten voor de Duitstalige landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, alsook de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, zijn niet bij de deal betrokken. De rechten zaten tot voor kort bij het Britse Sparrowhawk Distribution maar veranderden van eigenaar toen het Londense mediabedrijf overgenomen werd door NBC Universal.

Patrick Elmendorff, algemeen directeur van Studio 100 Media en vroeger zelf actief bij EM. Entertainment noemt de deal veelbelovend. ‘Een belangrijke factor is dat de bibliotheek niet enkel bekende titels bevat, maar ook hoogstaande, nieuwe formats die een groot potentieel hebben voor internationale plaatsing op alle mediaplatforms.

Bron: De Tijd

Advertenties

Tags: , , , , , , , , ,

Eén reactie to “Studio 100 verdeelt Pippi Langkous”

  1. Studio 100 neemt over « I-ON MEDIA Says:

    […] overgenomen. En dat voor 41 miljoen Europese duiten. Sinds enkele maanden deed Studio 100 Media al zaken met EM.Entertainment en nu werd dus beslist die groep over te […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: