Absolut Vodka is niet meer..

.. in Zweedse handen.

8,9 miljard dollar is de prijs die betaald werd om het Zweedse topmerk in de Franse handen van de Pernod Ricard groep te brengen. Door de nummer 2 van de beste verkopende vodka’s ter wereld te vergaren wordt Pernod Ricard de 2e grootste aanbieder van spirituele dranken wereldwijd. In 2007 werd er om en bij de 100 miljoen liter Absolut verhandeld, er zijn slechts 3 andere sterke dranken die dezelfde of betere cijfers kunnen voorleggen.

De productie van de Vodka blijft uiteraard in Zweden. Het zit zo dat Pernod Ricard de producent (Vin & Spirit) heeft ingelijfd. Vin & Spirit was tot enkele dagen geleden eigendom van de Zweedse overheid.

Pernod Ricard dat merken zoals Jameson, Havana Club, Chivas Regal en Malibu in de portfolio heeft zitten komt naar eigen zeggen op gelijke hoogte met marktleider Diageo (Johnnie Walker, J&B, Baileys, Smirnoff, Guinness,..). De meeste bronnen houden het echter op een 2e plaats voor Pernod Ricard, achter Diageo dus.

Ik vermoed dat de Absolut-account in de States (waar de afzet/omzet het grootste is voor Absolut) bij reclamebureau TBWA Chiat/Day blijft, waar de 27-jarige Belg Tom Van Daele sinds kort als Creative Director ongeveer 700 werknemers onder zich heeft staan. Ondermeer dit bureau maakte van de fles een echt icoon. Case study material!

Advertenties

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: