Subtiel

Click for full views!

Dat subtiele seksueel getinte humor nog steeds populair is, wordt bewezen door 3 bovenstaande ads die alle drie de laatste maand het licht zagen. Soms vraag ik me toch af ze altijd even effectief zijn.

De eerste print ad voor Panadol bijvoorbeeld: ik kan gerust geloven dat er veel mannen zijn die dit grappig vinden. Maar hoe zit dat met de primaire doelgroep? Vinden de dames dit ook grappig? Of vinden ze dit offensive? Deze advertentie lijkt me vooral goed te werken bij mannen. En voor zover ik weet heeft een man weinig tot geen inbreng over de merk-keuze van het maandverband/de tampons/de verzachtende middelen voor menstruatie-pijnen van vrouwlief.

De 2e is voor Manix Condoms. Ik denk niet dat deze advertentie iemand tegen de borst stuit, maar in hoeverre is het Tripod gegeven nog grappig? Weinig origineel maar tenminste wel afgestemd op de doelgroep. Het kan misschien zelfs nog grappig zijn voor de mensen die soortgelijk ads voor viagra gemist hebben.

De derde is een ambient voor Wonderbra en deze vind ik wél goed. Stuit evenmin mensen tegen de borst en is toch nog redelijk origineel. De product voordelen van Wonderbra uitwerken in een ad zorgt zeker voor leuke brainstorms maar steeds met nieuwe & leuke ideeën die de vrouw niet beledigt is niet altijd even vanzelfsprekend. Deze komt er goed uit wat mij betreft.

Advertenties

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: