The Opel Eye

De USP’s zijn de wereld dan toch nog niet uit!

Met de Insignia brengt Opel binnenkort zijn eerste model uit met Front View Camera. Deze camera, ondertussen ook bekend als ‘the Opel Eye’,  is een klein toestel dat tussen de voorruit en de achteruitkijkspiegel geïnstalleerd kan worden en heeft 2 belangrijke functies.

Het eerste is dat de camera vanaf 100 meter afstand verkeersborden kan herkennen. Zo kan de camera bijvoorbeeld een verkeersbord spotten dat zegt dat je maar 50 mag rijden. De camera stuurt een signaal naar de boordcomputer en deze waarschuwt je visueel wanneer je te snel rijdt. De stap naar instructies voor de motor is nog niet gezet maar lijkt me niet meer ver af. En zo lang je die functie kan uitschakelen lijkt me dat zo gek nog niet. Enkel nog een Rear View Camera nodig die er voor zorgt dat achterliggers niet op je inrijden wanneer de motor begint te remmen. Snelheid is niet het enige waar de Traffic Sign Detection in het oog houdt: ook borden zoals ‘enkelrichting’ en ‘verboden in te halen’ die tijdig herkend worden kunnen je boetes en of accidenten verminderen.

De tweede functie van de Front View Camera is detectie van baanvakken en rijgedrag binnen die baanvakken. Wanneer de chauffeur op een ongewone manier afwijkt van de lijnen van het baanvak geeft de boordcomputer een visueel ondersteund geluidssignaal dat de afwijking duidelijk maakt. Slaperige of onoplettende chauffeurs zullen dus tijdig wakker geschud worden wanneer ze niet mooi tussen de lijntjes rijden.

Advertenties

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: