Foutje in de krant?

Een foutje in de krant, dat gebeurd als eens. Een foutje in de titel van de krant is toch wel een first. Afgelopen maandag is de krant Valley News er toch in geslaagd. De voorpagina titelde namelijk ‘Valley Newss’, een lettertje teveel dus. Redelijk beschamend.


Rechtzetting in de krant van dinsdag:

Advertenties

Tags: , , ,

3 Reacties to “Foutje in de krant?”

 1. Sine Metu Says:

  for the record: we sure feel silly!

  grappige reactie wel. en och kom. een krant die zijn eigennaam misdrukt is eigenlijk wel grappig!

 2. Sine Metu Says:

  Zie! Dit heeft me nog beziggehouden gisterenavond! Dit is natuurlijk geen typo! Dat is toch een sjabloon… Enfin, volgens mij een (geslaagde?) marketingzet!

 3. Yannick Says:

  een marketingstunt was ook het eerste wat ik dacht, omdat zoiets uiteraard altijd in een sjabloon zit. Maar als je wat verder nadenkt..

  Ik ken Valley News niet goed maar op het eerste zicht lijkt het me een kwaliteitskrant: sobere layout, artikels over afghanistan en economie op de frontpage (en niet over victoria beckham of paris hilton) en de krant staat er voor bekend vaak typo’s en soortgelijke fouten van andere instanties uit te vergroten.

  Voor een populaire krant zou zo’n stunt nog wel kunnen uitpakken maar voor een kwaliteitskrant lijkt het me eerder dat ze hier geen enkele lezer meer mee zullen trekken en dat ze integendeel zelfs potentiële lezers misschien zelfs afschrikken.

  Bij een populaire krant wordt zoiets veel sneller vergeven dan bij een kwaliteitskrant waarbij je vanuit gaat dat het een foutloze bron is.

  Het kan natuurlijk altijd dat het een stunt is, maar als het een stunt is zullen ze buiten wat naambekendheid toch niet zoveel bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: