Nike zet Dembele op de muur

In de Blindestraat in Antwerpen prijkt sinds vorige week een groot Dembele kunstwerk op de muur van de kleine parking in die straat. Naast zijn hoofd staat een bekende swoosh en de even bekende slogan “Just do it”. Het kunstwerk is dus een reclame uiting van Nike.

De locatie lijkt me alvast perfect. Dembele is een Antwerpenaar, over de stad werd dus niet lang getwijfeld. De Blindestraat is een straat waar veel studenten passeren (Kafkas, Stadswaag, de Cinema, veel koten, ..)  waarvan een groot deel Kunst studeren aan de Academie aan de andere kant van de Stadswaag. Bovendien is het ook niet vanzelfsprekend om zo’n muur te vinden in het centrum van een grootstad.

Ook over de kleuren is nagedacht: rood, geel, zwart. Onze nationale driekleur is na het olympische succes van onze jonge voetballers, met Dembele als een van de uitblinkers, geen onlogische keuze. Voor het ontwerp liet de 26-jarige Limburgse schilder Joeri Steegen zich inspireren door de artistieke Boudewijn afbeelding op onze oude vijf frank muntjes.

Advertenties

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: