Tropic Thunder

Na de staff screening van de eerste Anubis film vorige week zondagochtend, zat ik ook deze zondagochtend in de bioscoop. Eat lead persoon die deze (voor een zondag) vroege uren gekozen heeft! Ditmaal zat ik er voor Tropic Thunder, de nieuwe satirische komedie van en met Ben Stiller.

Tropic Thunder is een film over een film, u raadt het nooit, Tropic Thunder. En eigenlijk is het dan nog eens een persiflage op een andere film namelijk Apocalypse Now. Bent u nog mee? Net als Apocalypse Now zou Tropic Thunder (de film in de film) de grootste en meest bombastische oorlogsfilm ooit moeten worden, maar na amper 5 draaidagen ligt de crew al hopeloos achter op budget en planning. Dat is vooral te danken aan de te grote ego’s van de sterren in de film: een grote wink naar de onhandelbare Marlon Brando in Apocalypse Now. Om (de fictieve) Tropic Thunder te redden besluit de regisseur zijn sterren in de echte jungle te droppen en alles te filmen met verborgen camera’s. Het is een komedie dus uiteraard pakt dit slecht uit en komen ze in een echte oorlogssituatie terecht.

Ter promotie van Tropic Thunder verzon Dreamworks voor de 3 sterren van de film in de film een eigen website én een site voor hun laatste films:

Satan’s Alley starring Kirk Lazarus & Tobey McGuire

The Fatties 2 starring Jeff Portnoy

Scorcher VI starring Tugg Speedman

De truc met de fictieve websites is zeker niet nieuw; maar als het zoals hier proper uitgewerkt is, is het altijd wel leuk. Zeker voor de fans. Wat ik over de film zelf denk ben ik eigenlijk? Daar ben ik eigenlijk zelf nog niet helemaal uit. De film heeft enkele leuke momenten maar ook veel momenten waar de nonsense dialogen een beetje over de grens van het verdraagbare gaan.

Ik zal het dan maar houden op: leuk voor 1 keertje, maar bespaar je de 7,50 euro van het bioscoop-ticket en laat dat 1 keertje thuis in uw eigen zetel doorgaan.

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: