Adidas viral videos

De laatste dagen heeft adidas een hele resem virals op ons losgelaten. De ene al wat beter dan de andere. Zo zagen we de afgelopen dagen Arsenal’s Emmanuel Adebayor een spelletje Snake spelen met zijn voetbalschoenen, Madrileen Arjen Robben en zijn magische sloefen en Chelski middenvelder Michael Ballack die de bal door een cirkel tracht te trappen.

De meest bekeken en besproken viral is echter het hier boven getoonde filmpje van Liverpool sterkhouder Steven Gerrard die op training een rondje kleiduif schieten houdt met zijn makker Xabi Alonso. Reclamebureau 180\TBWA Amsterdam beweert dat deze beelden niet met de pc gemanipuleerd zijn en dat is voor sommige mensen reden genoeg om het geloven. Ik ben geen believer!

Het gsm-video gevoel zou moeten bijdragen aan de geloofwaardigheid maar heeft voor mij juist een tegenovergestelde werking. Het zou ons moeten doen geloven dat dit niet in scène gezet is door adidas en dat Gerrard en Alonso voor de leut een kleiduif shooter gehuurd hebben om daar enkele uurtjes balletjes naar te trappen en dat toevallig iemand met een gsm dat de hele tijd stond te filmen. Volgens mij had de geloofwaardigheid toch iets hoger gelegen zonder amateur look, gewoon toegeven dat adidas (of het reclamebureau) hen gevraagd hebben om op duiven te schieten in de hoop een keertje raak te schieten en dat dat dan ook gelukt is.

In Frankrijk pakt adidas uit met leukere communicatie: ze plaatsten Marseille doelman Steve Mandanda in de vitrine van een adidas winkel in Marseille. Enfin, niet de echte Mandanda maar een holografische versie ervan. Ze maakten er ook een soort Making Of filmpje van, slim gezien want nu gaat dit ook op het web mooi rond. Wat mij betreft is deze laatste leuker dan de 4 andere virals samen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Reacties to “Adidas viral videos”

  1. paul van oosterhout Says:

    Tis een leuke campagne maar weinig innovatief in de zin dat Nike het allang deed met bijvoorbeeld de campagne rond het wk. Het filmpje van de gouden schoenen van ronaldinho bijvoorbeeld.

    Leuk dus maar niet origineel en noemenswaardig en dus wellicht ook niet viraal daardoor.

  2. janso Says:

    Als ze ons hadden willen doen geloven dat dit niet fake was, dan hadden ze wel wat meer geld in manipulatie moeten steken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: