4 Life

Net zoals vorig jaar tijdens de StuBru Music for Life week schieten de “4 life” acties weer als paddenstoelen uit de grond: Run for life, Shoes for life, Pannenkoeken for life, Pictures for life, etc. U kan het zo gek niet bedenken of ze forlifen het.

Niet iedereen is even enthousiast over al deze For Life acties, her en der zijn er mensen die geen fan zijn omdat het grote publiek alleen acties steunt (zoals Music For Life en randacties) die voldoende in de media komen en die geruggensteund worden door een resem beevee’s. Twee weken geleden in Top Gear zei Jay Leno ook al: Wij Amerikanen zijn vooral goed in het publiekelijk trots zijn op de goede doelen die we anoniem steunen. Dat geldt niet alleen voor Amerikanen weerklonk het hier in België. Maar mijn mening is dan weer: ondertussen verzamelen Music for Life en alle bijhorende kleinere For Life acties toch een gigantische berg geld dat integraal naar een goed doel gaat. Halverwege is de kaap van een half miljoen euro al overschreven!

Ook bij mij op’t werk sloeg de For Life koorts toe bij enkele mensen, ze organiseerden Swim for life. Het opzet: met 5 personen 20 kilometer zwemmen op minder dan 2 uur tijd. Oftewel 2 uur lang zwemmen aan een moordend tempo van meer dan 1,3 baantjes per minuut per persoon. De niet-zwemmende collega’s konden hun bijdrage leveren door te sponsoren per kilometer. De directie was direct enthousiast en beloofde de opbrengst te verdubbelen als de zwemmers in hun doel zouden slagen. Gedelegeerd bestuurder Hans Bourlon besloot zichzelf als zwemmer in te schrijven. Zelf zwem ik graag maar vier kilometer op zo’n korte tijd leek me toch een beetje een mission impossible dus heb ik het gehouden bij coaching van een van de zwemmers (en uiteraard ook sponsoring). Ook Studio 100 goochelaar Kobe van Herreweghe zag een baantje als coach wel zitten en was dus ook van de partij. Onze kostuum atelier had voor de gelegenheid voor de coaches ook nog geweldig foute badmeester-outfits voorzien.

img_7725b

img_7697b img_7719b img_7710b
img_7716b img_7726b

Met gepaste trots kan ik melden dat onze 5 zwemmers het gehaald hebben en mijn collega’s meer dan 2.200 euro aan sponsorgeld bijeengespaard hebben. De cheque werd zaterdag aan het Glazen Huis afgegeven door twee van de drie K3’tjes, die zichzelf bovendien geveild hebben voor een pannenkoekenfeesje aan huis, wat ook nog eens net geen 2.000 euro opbracht.

Om in de sfeer van goede doelen te blijven: enkele dagen geleden kreeg ik van ex-klasgenoot Janso een mailtje in verband met een campagne ten voordele van Hart Voor Handicap. Deze campagne heeft helemaal niets met Music For Life te maken en werd door Janso’s werkgever LDV United volledig pro bono opgezet. Het hoogtepunt van de campagne wordt de Babyrun die morgen 23 december plaats zal vinden in Antwerpen. Op deze Babyrun lopen kinderen tot 6 jaar ten voordele van kinderen die dat niet zo makkelijk kunnen. Bekijk alvast de reclamespot van de Babyrun en laat u overtuigen om zelf een financiële bijdragen te leveren door te storten op het rekening nummer van Hart Voor Handicap, zijnde 432-4015191-19.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: