Hype recycling

Poker is weer helemaal hot. Dat was het in 2007-2008 ook al. Online pokeren was de normaalste zaak van de wereld en thuis een pokeravondje organiseren was een hele zomer schering en inslag. En dan was het plots voor een half jaartje niet meer hip. Ondertussen is de hype gerecycleerd en dat is zowat de snelste hype recyclage die ik de laatste jaren gezien heb.

Dan vraag ik me af: is dat dan door de kracht van het medium Televisie? Want pokeren is weer hip sinds het terug op televisie is. In de late uurtjes kan je tegenwoordig zowel op VT4, 2BE, Eurosport als JimTv naar poker kijken. Rekening houdend met de uitzenduren hebben deze uitzendingen zelfs nog redelijk mooie kijkcijfers. In de nasleep daarvan is het online pokeren plots weer veel populairder in België en worden we terug meer uitgenodigd voor pokernights.

2BE speelt helemaal in op de hype en komt binnenkort met een eigen poker programma. In dit programma worden telkens 6 gasten uitgenodigd om een potje te pokeren: 2 pokerpro’s, 2 amateurs en uiteraard 2 celebrity’s. In de States heeft dit soort programma’s alvast succes: daar heb je zowel Celebrity-poker (Poker met celebs) als Poker-Celebrities (mensen die celebs geworden zijn door te pokeren). Diezelfde Poker-celebrities zijn ook een mooi voorbeeld van de kracht van Televisie.

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: